mandag 18. november 2013

Viktig info fra DNT

Når en ponni skal meldes til løp må foresatte, enten av eier eller trener av ponnien melde. Da vi ikke har treningslister på ponniene må dere som eiere passe på at det står rett trener på ponnien deres.

Når det gjelder ponnier som meldes som utenlandske må de bo i utlandet og utenlands eier må melde. Ponnier som er registrert som løpsponnier i Sverige må eksporteres ut av det svenske systemet, før vi kan få den inn i det norske. Hvis ponnien leies ut til personer i Norge må det foreligge en leiekontrakt som leveres STC (Svensk travselskap) Vi i Norge må ha tollpapirer og kopi av leiekontrakt. Vi setter da leietager inn som trener. Det er samme regler for både Sverige og Danmark.

Kjøpes en utenlandsponni til Norge må kopi av tollpaier og salgskontrakt sendes DNT, eksport papirer sendes STC så ponnien igjen blir tatt ut av det svenske systemet som løpsponni i sitt hjemland.
Hvis ponnien ikke er registrert i noen travselskap, må kopi av hestepass og registreringsskjema for ponni i DNT være med i tillegg til tollpapirer og kjøpskontrakt.

Alle ponnier som skal gå løp må være grunnvaksinert, deretter årlig vaksinert.
Alle ponnier må være høydemålt ved førstegangsregistrering, årlig fram til og med fylte 8 år. Etter dette kun ved klage på måling.
Alle ponnier må ha gått løp siste 8 mnd. Prøveløpskrav for godkjenning av nytt prøveløp kan ikke være dårligere enn 20 sek fra ponniens rekord.

Se under reglement for mer informasjon.